Oproep voor hulp!

Oproep voor hulp!

Vrijwilligers gezocht voor planten van stroken bosplantsoen in landschapspark Kloostereind

Juist deze maand, namelijk op zaterdag 22 en 29 februari, brengen wij de 4 ha akker c.q. weiland tussen Peeleik en Branshoef terug in een landschap van 100 jaar geleden. Dat doen we door het planten van stroken bosplantsoen. Vrijwilligers die bij het planten willen helpen zijn van harte welkom. Meld je bij Jolande Martens van de Wijkraad. (zie www.wijkraadbrouwhuis.nl)


Afgelopen januari hebben wij met piketpaaltjes aangegeven waar die houtwallen moeten komen. Bijgaande tekening gebaseerd op een tekening van Brabants Landschap geeft de gedachte structuur aan. De houtwallen zijn uitstekende plekken voor vogels en insecten. En zo verhogen wij de biodiversiteit verder.
Bij deze gelegenheid wil ik de fa. Van Bree nog bedanken voor het op haar BZOB-terrein opwerpen van zandheuvels met wanden waar de oeverzwaluw in genesteld heeft.
Ben Vogel Secr. Stichting Landschapspark Kloostereind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.