Crowdfundingactie voor Kloostereind, help je mee?

Crowdfundingactie voor Kloostereind, help je mee?

Wie zijn wij en wat willen wij?

De Stichting Landschapspark Kloostereind is voortgekomen uit de Wijkraad Brouwhuis en bestaat uit betrokken Brouwhuizenaren. We zijn als Stichting al sinds 2016 uit op verfraaiing van het gebied Zeelen tegen sportpark Espendonk aan. Ons doel is om voor meer biodiversiteit te zorgen. Om dit te realiseren hebben we o.a. duur bloemenzaad en extra gereedschap nodig. Geef de natuur een kans en help ons mee!

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

We zijn begonnen met het vervangen van mais door spelt, vervolgens hebben we er een kruidenrijk grasland van gemaakt, waar we kleinschalige landschapselementen aan toegevoegd hebben met een hoogstamboomgaard, houtwallen, een poel en een vogelbos. Zie ook onze deze site voor meer informatie.

Wat willen we in 2024 doen ter verfraaiing van gebied Zeelen?

We willen 1 ha bloemen­weide verbeteren, delen van het grasland vervangen door een groenbemester en een veld inzaaien met een mengsel van diverse granen. Verder willen we de hoogstam­boomgaard met 20 fruitbomen beschermen met een omheining, een paal voorzien van een torenvalkkast en een insectenwand creëren. Om dit met een groep van zo’n 12 vrijwilligers uit de wijk te doen hebben we meer gereedschap nodig.

We hebben jouw hulp nodig!

Gebied Zeelen gebruiken we als een pilot t.b.v. de herinrichting van de geledings­zone Brouwhuis van zo’n 180 ha. We zouden graag meer vrijwilligers in onze groep hebben om samen te werken aan een landschapspark Kloostereind “van en vóór Brouwhuis”! Heb je een paar uurtjes per maand, meld je dan bij de Stichting! Doe ook mee aan de crowdfunding en doneer klik HIER!

Budget verdeling:

  • Bloemenzaad € 3.000, graanzaad €300, insectenwand € 100, gereedschap € 400, loonwerk € 200
  • De Stichting is een ANBI. Uw gift is voor de belasting aftrekbaar!

Totaal €4.000

Over het initiatief

Doel van ons initiatief is het verfraaien en meer biodivers maken van een gebied van 4 ha aan de rand van onze wijk Brouwhuis met aandacht voor zowel flora als fauna.

Beloningen:

  • Bij € 20 een persoonlijke foto vóór het informatiebord of in gebied Zeelen
  • Bij € 50 een exclusieve rondleiding
  • Bij € 100 naamsvermelding op onze site kloostereind.nl (indien gewenst)
  • Bij € 500 (een sponsorbedrag) naamsvermelding op site en op informatiebord (indien gewenst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.