In het najaar van 2021 is verder gewerkt aan Landschapspark Kloostereind

In het najaar van 2021 is verder gewerkt aan Landschapspark Kloostereind

Op 16 oktober hebben vrijwilligers op het veld van 4 ha bij Espendonk weer hard gewerkt aan twee zaken. Er is een houten bruggetje over de Zeelenloop geïnstalleerd en er is een begin gemaakt met boomrasters bij de twintig fruitbomen die aan het begin van het jaar geplant zijn en reeds in het voorjaar wat bloesem te zien gaven.

De boomrasters zijn bedoeld om in de toekomst de boompjes bescherming te geven als wij grazers in het gebied los laten. Daarvoor zal de wei ook nog omheind moeten worden.

Het bruggetje is bedoeld voor wandelaars die moeite hebben om over de sloot te springen.

Het brugdek bestaat uit drie zware eiken balken van drie meter die voorzien zijn van een laag die het oppervlak ruw maakt. Zo wordt voorkomen dat mensen kunnen uitglijden. Later in de herfst wordt van het oostelijk deel aan de Peeleik, een stuk van een halve hectare, een bloemenweide gemaakt. Zo draagt het gebied met houtwallen, een vogelbos en een poel bij aan veel meer biodiversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.