Denk en praat mee over Landschapspark Kloostereind

Denk en praat mee over Landschapspark Kloostereind

De Stichting Landschapspark Kloostereind en de gemeente Helmond willen de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van het landschapspark vergroten. Daarom is een inrichtingsvisie opgesteld, die nieuwe kansen in beeld brengt en tegelijk landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarden in stand houdt en versterkt. Bewoners, omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen hebben de mogelijkheid om ideeën aan te dragen.

Toetkomstbeeld
Het landschapspark Kloostereind is een uitloopgebied voor de aangrenzende wijk Brouwhuis. De gemeenteraad heeft er drie jaar geleden een eerste visie voor vastgesteld. Die is nu uitgewerkt met aandacht voor aspecten als landschapsontwikkeling, versterken van bestaande groenstructuren, klimaatadaptieve maatregelen en sociaal maatschappelijke initiatieven gericht op het landschap. Ook goede fiets- en wandelpaden, ruimte voor kleinschalige woningbouw en recreatieve voorzieningen zijn in de visie opgenomen.

Bijeenkomst Landschapspark Kloostereind
Meer weten en meepraten over de inrichtingsvisie? Kom dan naar de bijeenkomst op woensdag 7 februari (19.30-21.30 uur) in de Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond. Je krijgt daar een presentatie van de inrichtingsvisie en je kunt er samen met anderen over in gesprek gaan. Heb je zelf ideeën over sociaal maatschappelijke initiatieven die passen binnen het landschapspark, dan horen wij dat ook graag. Wij hebben ons best gedaan om de bijeenkomst over Landschapspark Kloostereind in de wijk Brouwhuis zelf te organiseren. Gelet op de hopelijk hoge opkomst en de beschikbare data is gekozen voor de Cacaofabriek. Wij vertrouwen op je begrip hierin.

Aanmelden

Kom je naar de bijeenkomst? Stuur dan vóór 5 februari 2024 een e-mail naar jana.leeuwesteijn@helmond.nl. Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel graag je ideeën inbrengen? Op www.helmond.nl/kloostereind vind je de inrichtingsvisie. Ideeën kun je mailen naar jana.leeuwesteijn@helmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.