Poel in Kloostereind

Poel in Kloostereind

De Stichting Landschapspark Kloostereind heeft in februari 2019 een provinciale prijs van € 5.000 in de wacht gesleept met haar idee om in het Kloostereind-gebied een poel aan te leggen voor het creëren van nog meer biodiversiteit. De poel is gedacht in de relatief  laaggelegen zuid-westelijke hoek van de speltakker, dicht tegen sportpark Espendonk aan. Op de akker is momenteel kruidenrijk gras ingezaaid.

Tevens is het idee ingebracht om de poel te accentueren met een houten bruggetje over de Zeelenloop.

Eén gedachte over “ Poel in Kloostereind

  1. Mooi idee, alleen de locatie niet, hoe verder weg van die voetbalclub hoe beter lijkt me, i.v.m. jeugd, zwerfafval en geluidsoverlast, ik zou zeggen leg de poel in het midden van een veld en houd deze ook vrij van lelijk onkruid zoals brandnetels etc.. de sloten lang het fietspad zien er ook niet uit met al dat onkruid, hier wordt 1x per jaar iets aan gedaan, jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.